Home / Haberler / İzzetpaşa Vakfından Ramazan Ayı Kutlama ve İsrail’i Kınama Açıklaması

İzzetpaşa Vakfından Ramazan Ayı Kutlama ve İsrail’i Kınama Açıklaması

1İzzetpaşa Vakfı Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak inananların Ramazan ayını kutlarken, Filistin’de meydana gelen olaylardan dolayı İsrail’i kınadı.

İzzetpaşa Vakfı Başkanı Prof. Dr. Necip İlhan yaptığı açıklama şu ifadelere yer verdi, “Mübarek bir zaman dilimine girdiğimiz şu günlerde inananların Ramazan’a ulaşma sevinci maalesef zalim İsrail hükümetinin kanlı operasyonları ile hüzne boğulmuştur.

Her ramazan öncesinde İslam dünyasını kana bulayan hadiselere sebep olan zalim İsrail yönetimi ve onun hamisi durumundaki Amerika maalesef bu Ramazan ayında da aynı hadiselere sebebiyet vermiş, bütün dinlerin doğum merkezi ve İslam’ın kutsal beldesi olan Kudüs’e büyükelçilik açmak bahanesiyle Filistin’i kan gölüne çevirmiştir.

Bizleri üzen bütün dünyanın ve uluslararası güçlerin bu barbarlık ve zalimlik karşısında suskun kalmalarıdır.

Buradan halen vicdanını yitirmemiş bütün dünyaya ve insanlığa sesleniyor ve mazlum Filistin halkının yanında olmaya, bu kanı durdurmaya davet ediyoruz.

Bu vesileyle mübarek Ramazan ayının başta Filistin ve Arakan gibi mazlum coğrafyalarda olmak üzere İslam dünyasında akan kanın durmasına, huzurun ve barışın hâkim olmasına vesile olmasını diliyor ve Ramazan ayının tüm Müslümanlara hayırlar getirmesini temenni ediyorum”.

Check Also

Bir göç ne bırakır ardında

Bir Göç Ne Bırakır Ardında? Nazım PAYAM’ın Deneme Kitabı Yayımlandı.

Bir Göç Ne Bırakır Ardında? Nazım PAYAM’ın Deneme Kitabı Yayımlandı. İnsanoğlu dünyada var olduğundan beri …

Bir Cevap Yazın