Home / Haberler / TYB Yöneticileri ve Akademisyenlerden Bizim Külliye’ye Ziyaret

TYB Yöneticileri ve Akademisyenlerden Bizim Külliye’ye Ziyaret

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) yöneticileri Şehir Kültürü – Kültürlü Şehir Sempozyumunda bildiri sunmak amacıyla Elazığ’da bulunan akademisyenler Bizim Külliye Dergisi’ni ziyaret ederek gerçekleştirilen edebi sohbete katıldılar.

Dergimizin Genel Yayın Yönetmeni Nazım Payam misafirlere dergimizin yayına başlangıç sürecinden buyana geçirdiği safhalar ve yayınlanma amaçları hakkında bilgiler verdi.

Bizim Külliyenin edebiyat dünyasında büyük bir kabul gördüğünü belirten Payam sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim Külliye dergisi, kültür-sanat dergileri kervanına 1999’un Nisan’ında katıldı. Hamisi İzzetpaşa Vakfı, mekânı Elazığ olan dergimizi Türk Dili ailesi mensuplarına, Türkçe konuşulan diyarlara ulaştırdık. Aksatmadan ve tutarlı yayın politikamız nedeniyle birçok ödül de aldık”.

Toplantıda bir konuşma yapan TYB Şeref Başkanı D.Mehmet Doğan, “Günümüzde dergi yayınlamak, bunu sürekli ve kaliteden ayrılmadan yapmak oldukça güç bir iş. Bizim Külliye Dergisi’ni takip ediyorum, emeği geçen tüm arkadaşlara da başarılar diliyorum. Ayrıca dergini yayınlanmasına katkı sağlayan  İzzetpaşa Vakfı yöneticilerine de teşekkür ediyorum” dedi.

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan da yaptığı konuşmada, kültür, sanat ve edebiyata yapılan yatırımın, verilen emeğin değerinin önemli olduğunu söyledi. Arıcan daha sonra şunları söyledi: “Genel merkez olarak biz, şubelerimiz ve temsilciliklerimiz kültür sanat alanında yapılacak her türlü faaliyete destek veriyor. Bu desteğimiz bundan sonra da devam edecek. Bir şehir sadece sokaklardan, cadde ve parklardan ibaret değil. İçinde insan olan her şehir  sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda da çalışmalar yapmalıdır.”

IMG_5545IMG_5541IMG_5537IMG_5536

Check Also

külliye 99 Kapak Sırt ve Reklam

“Edebiyatımızda Fütüvvet ve Ahilik” Dosya Konulu Yeni Sayımız Yayınlandı

“Edebiyatımızda Fütüvvet ve Ahilik” dosya konulu yeni sayımız yayınlandı. Yeni sayımıza katkı veren yazarlarımız şunlardır. …

Bir Cevap Yazın