Home / Haberler / İzzetpaşa Vakfı Başkanı İlhan: Barış Pınarı Harekâtını Destekliyoruz

İzzetpaşa Vakfı Başkanı İlhan: Barış Pınarı Harekâtını Destekliyoruz

1Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine dönük başlatılan Barış Pınarı harekâtı hakkında bir açıklama yapan İzzetpaşa Vakfı Başkanı Prof. Dr. Necip İlhan: Barış Pınarı Harekâtını desteklediklerini belirterek, dış kamuoyunun olumsuz kanaatlerinin aksine harekâtın haklı sebeplere dayandığını, milletimizin bütün imkânları ve dualarıyla silahlı kuvvetlerimizi desteklediğini açıkladı.

Başkan İlhan açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Anadolu’yu bin yıldır yurt kılmak adına mücadele eden Türk milleti, elbette bundan sonra da her metrekaresi şehit kanlarıyla sulanmış bu toprakları vatan olarak muhafaza etmek adına mücadelesine devam edecektir. Türk milleti tarihte önemli devletler kurmuş, medeniyete yön vermiş büyük bir millettir. Büyük milletlerin kaderinde vatan için bedel ödemek, şehit vermek vardır. 1071’den buyana milletimizi Anadolu’dan atmak için her türlü mücadeleyi verenler içeriden ve dışarıdan ülkemizi zayıf düşürmek, tarih sahnesinden ve Anadolu’dan silmek için uğraş vermektedirler. PKK terör örgütünü ve onun sözde uzantılarını meşru bir devlet gibi karşımıza çıkarmaya çalışan uluslararası güçlerin hesaplarını bozmak, sınırlarımızı kontrol etmek adına şanlı ordumuz milletimizden aldığı güçle bir harekât başlatmıştır. Mehmetçik adını Hz. Peygamberden almaktadır ve milletimizin duası üzerindedir. Bu ordu şairin dediği gibi “İslam’ın son ordusudur”. Bu bilinçle ordumuzun görevini başarıyla yerine getireceğine inanmaktayız. Bu mübarek topraklar milletimizin alın yazısı ve kaderidir, muhafazası da her bir ferdinin görevidir.

Bütün olumsuzluklara, imkânsızlıklara ve yoksulluklara rağmen benzeri mücadeleleri milletimiz Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında, Kıbrıs Barış Harekâtında vermiştir. Gerekirse yine verecektir.  Milletimizde bunu yeniden yapacak güç, irade ve kararlılık her zaman vardır. Allah ordumuzu başarılı kılsın, vatan evlatlarını korusun, ayaklarını taşa değdirmesin”.

Check Also

külliye 97 Kapak kısa

‘Edebiyat Mahfilleri’ Dosya Konulu Yeni Sayımız Yayınlandı

‘Edebiyat Mahfilleri’ dosya konulu yeni sayımız yayınlandı. Yeni sayımıza katkı veren yazarlarımız şunlardır.   Ahmet …

Bir Cevap Yazın