Home / Haberler /   Şair ve Yazar Ahmet Tevfik Ozan Hakka Yürüdü

  Şair ve Yazar Ahmet Tevfik Ozan Hakka Yürüdü

vlcsnap-2018-03-05-18h35m59s993

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, Şair ve Yazar Dr. Ahmet Tevfik Ozan vefat etti.

Kültür ve sanat camiasının önemli isimlerinden Merhum Ozan uzun yıllardır sesi, sözü ve şiiriyle ülkemizde, edebiyat camiasında bilinen ve sevilen bir isimdi.

Dergimizin kuruluşundan itibaren yazı ve şiirleriyle katkı sağlayan Merhum Ozan’a Yüce Yaradan’dan rahmet ve mağfiret niyaz ederken ailesine de sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Ahmet Tevfik Ozan; 1953 Harput / Elazığ doğumludur. Halk şairi Mehmet Rasim Ozan’ın oğludur. İlk, orta ve lise öğrenimini memleketinde tamamladı. 1971 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi. 1974 yılında H.Ü. Tıp Fakültesi Öğrenci Derneği Başkanı iken öğrenci olayları ve basın davaları nedeniyle tutuklandı. Ankara, Kırşehir ve Niğde cezaevlerinde tutuklu kalarak 1978 yılında serbest bırakıldı. 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra Ceza Yasasının 163. maddesine göre tutuklanarak, 1981 yılında Mamak Askeri Cezaevinde kısa bir süre tutuklu kaldı. Aynı yıl tıp öğrenimine Gevher Nesibe Tıp Fakültesinde devam ederek 1986 yılında buradan mezun oldu. Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğünde göreve başladı. 1990 yılında Kayseri İl Sağlık Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisans yaptı. Çalışmalarını Fırat Üniversitesinde Yardımcı Doçent olarak sürdürdü. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğretim üyesi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı.

Ozan’ın şiirle ilgisi çocukluk yaşlarında başladı. Şiirleri 1977 yılından itibaren Türk Edebiyatı, Töre, Doğuş, Hasret, Boğaziçi, Yağmur, Konevi, Hedef, Erciyes, Bizim Külliye gibi dergilerde yayımlandı. Yazı, resim, karikatür çalışmaları da olan Ozan şiirlerinde; vatan, millet, aşk, ölüm ve doğa temalarına yer verdi. Türkiye’yi temsilen 1994 yılında Struga Şiir Akşamlarına katıldı. Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde hakkında lisans tezi hazırladı. Türkiye Yazarlar Birliği, İLESAM ve GESAM üyesidir.

 

Check Also

külliye 97 Kapak kısa

‘Edebiyat Mahfilleri’ Dosya Konulu Yeni Sayımız Yayınlandı

‘Edebiyat Mahfilleri’ dosya konulu yeni sayımız yayınlandı. Yeni sayımıza katkı veren yazarlarımız şunlardır.   Ahmet …

Bir Cevap Yazın