Home / Haberler / Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu İzzetpaşa Vakfı’nı Ziyaret Etti

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu İzzetpaşa Vakfı’nı Ziyaret Etti

img_6446 img_6432 1Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu geçtiğimiz günlerde yapılan kongrede yeni yönetim kurulunun göreve geldiği İzzetpaşa Vakfı’na bir ziyaret gerçekleştirerek yeni yönetimi kutladı.

Vali Zorluoğlu  İzzetpaşa Vakfı’na gelişinde Vakıf Başkanı Prof. Dr. Necip İlhan, Genel Sekreter Mustafa Yalçın ve Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılandı.

Ziyarette bir değerlendirme yapan Vakıf Başkanı Prof. Dr. Necip İlhan vakıfların medeniyetimizde önemli bir yeri olduğuna değinerek İzzetpaşa Vakfı’nın 41 yıldır Elazığ’da önemli hizmetler gerçekleştirdiğini söyledi. Vakıflarının temel varoluş misyonunun İzzetpaşa Camisini korumak ve yaşatmak olduğuna değinen İlhan, vakıf olarak eğitim ve sosyal alanda çok sayıda hizmet yaptıklarını, 17 yıldır aralıksız yayın hayatında olan kültür ve sanat dergisi Bizim Külliye’yi ulusal ve uluslararası düzeyde bilinir hale getirdiklerini söyledi.

Sözlerine yeni yönetim kurulunu kutlayarak başlayan Vali Zorluoğlu ise şunları söyledi, “İzzetpaşa Vakfı Elazığ’da 41 yıldır hizmet veren bir vakıftır. Bu meyanda bir kez daha 41 kere maşallah diyorum.  Vakfınız sadece İzzetpaşa Camisinden dolayı değil yaptığı önemli hizmetlerden dolayı da bilinmektedir. Yeni göreve gelen yönetim kurulu hedeflerini belirlemiş ve çalışmalarına başlamış bulunmaktadır. İzzetpaşa Camisinin restorasyondan geçirilmesi önemli bir iştir ve sadece vakfın gerçekleştirebileceği bir çalışma değildir. Biz de bu konuda yapılması gereken hangi katkı ve destek varsa onları sağlayacağız. İzzetpaşa Vakfının hedeflerinden biri de var olan kız yurdunun yanına ek bina yaparak hizmetini artırmaktır. Yurt hizmeti vermek tek başına devletin altından kalkabileceği bir hizmet değildir. Bu hizmetin daha iyi yapılabilmesi için sivil toplum örgütlerinin ve vakıfların da katkıları gerekmektedir. İzzetpaşa Vakfının yürüttüğü işlerden biri de sosyal yardım faaliyetleridir. Bu konuda da işin lokomotifi olan SYDV ile birlikte ve beraberce güzel işleri yapabiliriz. Valilik olarak her alanda sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket etmeyi ve işbirliği gerçekleştirmeyi önemsiyor ve destekliyoruz. Bir kez daha yeni yönetime hayırlı olsun diyor çalışmalarında başarılar diliyorum”.

Ziyarette vakfın şeref defterini imzalayan Vali Zorluoğlu’na Başkan İlhan tarafından vakfın katkılarıyla yayınlanan Bizim Külliye Dergisinin sayılarından takdim edildi.

Check Also

külliye 99 Kapak Sırt ve Reklam

“Edebiyatımızda Fütüvvet ve Ahilik” Dosya Konulu Yeni Sayımız Yayınlandı

“Edebiyatımızda Fütüvvet ve Ahilik” dosya konulu yeni sayımız yayınlandı. Yeni sayımıza katkı veren yazarlarımız şunlardır. …

Bir Cevap Yazın