Home / Haberler / Yayın Yönetmenimiz Payam Nevai’yi Anlattı

Yayın Yönetmenimiz Payam Nevai’yi Anlattı

323. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları başladı. Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde Kırgızistan’dan Elazığ’a gelen şairler öğrencilere Ali Şir Nevai’yi anlattılar.

Oturum başkanlığını Bizim Külliye Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nazım Payam’ın yaptığı panelde şairler 23. Hazar Şiir Akşamlarının anısına yapılan Türkçenin önemli yazarlarından Ali Şir Nevai’yi öğrencilere tanıttılar.

Bizim Külliye Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nazım Payam panelin açılışında yaptığı değerlendirmede Ali Şir Nevai’nin 60 yıllık ömrüne Türk kültürünün temel taşları değerinde 30 eser armağan ettiğini söyledi.

Payam, Ali Şir Nevai’nin Muhakemetül Lugateyn adlı mukayeseli bir sözlük olan eserinde o günün sanat ve edebiyat dili olarak kabul gören Farsça ile Türkçeyi mukayese ederek Türkçenin Farsçadan geri kalan tarafının olmadığını, hatta fiiller bakımından daha üstün bir dil olduğunu ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.

Check Also

külliye 99 Kapak Sırt ve Reklam

“Edebiyatımızda Fütüvvet ve Ahilik” Dosya Konulu Yeni Sayımız Yayınlandı

“Edebiyatımızda Fütüvvet ve Ahilik” dosya konulu yeni sayımız yayınlandı. Yeni sayımıza katkı veren yazarlarımız şunlardır. …

Bir Cevap Yazın