Home / Haberler / Nihat İlhan Elazığ’da Ebediyete Uğurlandı

Nihat İlhan Elazığ’da Ebediyete Uğurlandı

1

Kıbrıs’ta 24 Aralık 1963’te “Kanlı Noel” olarak tarihe geçen olayda Rumlar tarafından eşi ve üç oğlu şehit edilen, İzzetpaşa Vakfı Başkanı Prof. Dr. Necip İlhan’ın Amcası Emekli Tabip Tuğgeneral Nihat İlhan Elazığ’da son yolculuğuna uğurlandı.

İzzetpaşa Camisinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Merhum Nihat İlhan’ın ailesi ve akrabaları, İzzetpaşa Vakfı Başkanı Prof. Dr. Necip İlhan ve Vakıf Üyeleri, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, 8.Kolordu Komutanı Yılmaz Uyar,  KKTC Ankara Büyükelçisi  Fazıl Can Korkut, askeri ve sivil erkân ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Peyami Güngör tarafından okunan duanın ardından cenaze namazı kılındı.

Emekli Tabip Tuğgeneral Nihat İlhan’ın cenazesi daha sonra askerler tarafından omuzlara alınarak taşındı ve top arabasına konuldu ve Şehitliğe taşındı.

Defin törenine katılan Vali Murat Zorluoğlu Türk Bayrağını; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrağını şehidin oğlu Mustafa Necmi İlhan’a takdim ettiler.

Merhum İlhan Askeri Şehitliği’nde Kıbrıs’ta 1963 yılında şehit edilen eşi ve üç çocuğunun yanında toprağa verildi.

Bizim Külliye Dergisi olarak Merhum İlhan’a Allah’tan rahmet ailesi ve yakınlarına da başsağlığı dileriz.

Check Also

külliye 99 Kapak Sırt ve Reklam

“Edebiyatımızda Fütüvvet ve Ahilik” Dosya Konulu Yeni Sayımız Yayınlandı

“Edebiyatımızda Fütüvvet ve Ahilik” dosya konulu yeni sayımız yayınlandı. Yeni sayımıza katkı veren yazarlarımız şunlardır. …

Bir Cevap Yazın