Home / Haberler / İlhan Ailesinden Vali Zorluoğlu’na Teşekkür Ziyareti

İlhan Ailesinden Vali Zorluoğlu’na Teşekkür Ziyareti

1Geçtiğimiz günlerde vefat eden ve Elazığ’dan ebedi âleme uğurlanan Kıbrıs davasının sembol ismi Emekli General Nihat İlhan’ın oğlu Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan Vali Murat Zorluoğlu’na bir iade ve teşekkür ziyaretinde bulundu.

Kıbrıs’ta 53 yıl önce Rum çeteleri tarafından eşi ve 3 çocuğu katledilen Kıbrıs davasının sembol ismi Emekli Tabip Tuğgeneral Nihat İlhan 25 Kasım 2016 tarihinde vefat etmiş ve memleketi Elazığ’da toprağa verilmişti.

Merhum Nihat İlhan’ın oğlu Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, İzzetpaşa Vakfı Başkanı Prof. Dr. Necip İlhan ile birlikte Vali Murat Zorluoğlu’na bir ziyarette bulundu.

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan babasının cenazesi ve defni ile alakalı düzenlenen törene katılımı ve ilgisi nedeniyle Vali Murat Zorluoğlu’na teşekkür etti.

Emekli Tabip Tuğgeneral Nihat İlhan’ın Kıbrıs davasının sembol ismi olduğunu, kanlarıyla Kıbrıs’ı vatan yapan “Şehit İlhanlar’ın” Kıbrıs’ı ve Elazığ’ı bir köprü gibi birbirlerine bağladığını ifade eden Vali Zorluoğlu, merhum İlhan Paşa’ya Elazığlıların layıkıyla sahip çıkarak ebedi yolculuğunda yalnız bırakmadığını söyledi. Vali Zorluoğlu Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan ve Prof. Dr. Necip İlhan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

 

 

 

 

Check Also

külliye 99 Kapak Sırt ve Reklam

“Edebiyatımızda Fütüvvet ve Ahilik” Dosya Konulu Yeni Sayımız Yayınlandı

“Edebiyatımızda Fütüvvet ve Ahilik” dosya konulu yeni sayımız yayınlandı. Yeni sayımıza katkı veren yazarlarımız şunlardır. …

Bir Cevap Yazın