Home / Haberler / A. Faruk Güler Külliye Saatine Konuk Oldu

A. Faruk Güler Külliye Saatine Konuk Oldu

prg-guler“Kültür, sanat edebiyata dair her şey” sloganıyla yola çıkan Bizim Külliye Saati devam ediyor.

İzzetpaşa Vakfının himayesinde Bizim Külliye Dergisinin katkılarıyla hazırlanan Bizim Külliye Saati’nin bu haftaki konuğu Bizim Külliye Dergisi Yayın Kurulu Üyesi ve İnönü Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ahmet Faruk Güler oldu.

Edebiyat dergileri Türk Edebiyatını yönlendiren, yön veren ve edebiyatımızdaki değişimlere tanıklık eden çalışmalar olduğunu kaydeden Güler, “Edebiyatımızdaki gelişme ve değişmeler ancak edebiyat dergileri ile anlaşılabilir” dedi.

Şehirleri sahip olduğu bina ve yapılar kadar kültürel zenginliklerinin var ettiğine değinen Güler, “Şehirleri şehir yapan unsurlar vardır. Bir şehrin edebiyat dergisi varsa o şehirde önemli bir kültürel ve edebi zenginlik, dergi çıkarmaya uygun bir atmosfer bulunmaktadır. Bizim Külliye Dergisi de bu anlamda Elazığ’daki bu zenginliği ve birikimi yansıtmaktadır. Bizim Külliye Dergisi çıktığı yolda edebiyat dergileri arasında en uzun soluklu dergilerden biri olmayı başarmıştır” dedi.

Programın tamamını şuradan izleyebilirsiniz.

 

 

Check Also

külliye 99 Kapak Sırt ve Reklam

“Edebiyatımızda Fütüvvet ve Ahilik” Dosya Konulu Yeni Sayımız Yayınlandı

“Edebiyatımızda Fütüvvet ve Ahilik” dosya konulu yeni sayımız yayınlandı. Yeni sayımıza katkı veren yazarlarımız şunlardır. …

Bir Cevap Yazın