Home / Haberler / Manas Yayınevinde Bizim Külliye Konuşuldu

Manas Yayınevinde Bizim Külliye Konuşuldu

img_0332 img_0351 img_0353 img_0361 img_0364 img_9180 img_9229 img_9238 img_9257 img_9300Manas Yayınevinde düzenlenen programda Elazığ’ın en uzun ömürlü edebiyat ve kültür dergisi Bizim Külliye konuşuldu.

İzzetpaşa Vakfı’nın katkılarıyla 18 yıldır yayınlanan Bizim Külliye Dergisinin tüm yönleri ile ele alındığı programda okurlar eleştiri ve takdirlerini derginin yayın kurulu üyeleri ise kültür ve sanat ağırlıklı bir dergi çıkarmanın önemine değindiler.

Programda Bizim Külliye Dergisi yayın kurulu üyeleri Yard. Doç. Dr. Taner Namlı, Yard. Doç. Dr. Ahmet Faruk Güler, Kemal Batmaz, Ömer Kazazoğlu ve Mahmut Bahar Bizim Külliyenin Türk edebiyatı dergiciliğine katkılarını anlattılar.

Dergimizin Genel Yayın Yönetmeni Nazım Payam da konuşmasında Bizim Külliye’nin 71. Sayısına ulaştığına ve edebiyat dergiciliğinde her sayının bir yıla tekabül edeceğinin düşünüldüğünde Bizim Külliye’nin aslında 70 yıllık bir çınar gibi kök salıp boy verdiğine değindi Payam, Türkçe konuşulan her yere seslerini ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Programda daha sonra Manas Kültür Evi mensupları Bizim Külliye ile ilgili görüş, düşünce ve önerilerini dile getirdiler.

Programın sonunda bir değerlendirme yapan İzzetpaşa Vakfı Başkanı Prof. Dr. Necip İlhan ise Bizim Külliye Dergisinin İzzetpaşa Vakfı’nın himayelerinde 18 yıldır yoluna devam ettiğini ve bundan sonra da daha güçlü bir şekilde devam etmesi için gerekli her kolaylığı sağlayacaklarını kaydetti. Bizim Külliye Dergisini Elazığ’ın dışa açılan en önemli kültürel markası olarak gördüklerini açıklayan İlhan, dergiciliğin vakıf hizmetlerinde olduğu gibi fedakârlık gerektiren bir uğraş olduğunu ifade ederek, Bizim Külliye ailesine ve destek veren bütün herkese teşekkür etti.

Check Also

Bir göç ne bırakır ardında

Bir Göç Ne Bırakır Ardında? Nazım PAYAM’ın Deneme Kitabı Yayımlandı.

Bir Göç Ne Bırakır Ardında? Nazım PAYAM’ın Deneme Kitabı Yayımlandı. İnsanoğlu dünyada var olduğundan beri …

Bir Cevap Yazın