Home / Haberler / Kilis 1. Şiir / Şair Buluşması ve Edebiyatın Medyayla İmtihanı Paneli Yapıldı

Kilis 1. Şiir / Şair Buluşması ve Edebiyatın Medyayla İmtihanı Paneli Yapıldı

 

Kilis 7 Aralık Üniversitesi (KİYÜ) tarafından ülkemizin farklı illerinden on beş seçkin şairin katımıyla “Sınırda Sesler Şiir ve Şair Buluşması” programı düzenlendi. Gecede Elazığlı Şair ve Yazar Nazım Payam da şiirlerini seslendirdi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa her şair iki şiiriyle katkıda bulundu.

Geniş bir katılımla gerçekleşen ve büyük bir ilgi ve beğeniyle karşılanan etkinlikte davetlilere program için 7 Aralık Üniversitesi tarafından özel olarak bastırılan “Sınırda Sesler” kitabı hediye edildi.

Şairlerin okuduğu şiirlerle duygusal anların yaşandığı program, katılımcılara plaket ve hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, programı geleneksel hale getirerek gelecek yıllarda da gerçekleştirmeye devam etmeyi planladıklarını söyledi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde “Edebiyatın Medyayla İmtihanı Paneli” gerçekleştirildi.

Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Kilis 7 Aralık Üniversitesi Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanı Dr. Muhammed Hüküm’ün yaptığı panele, İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ahmet Faruk Güler ve Yrd. Doç. Dr. Taner Namlı panelist olarak katıldılar.

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Faruk Güler konuşmasında “İnsan var olduğu müddetçe edebiyat var olacaktır; ancak günün getirilerine göre adeta edebiyat evrim geçirmektedir. Bunun faydaları olabildiği kadar büyük zararları da vardır. Günümüzde edebiyat, internet ve televizyon gibi sınırı olmayan medya araçlarının içerisinde var olmaya başlamıştır. Böyle olunca bilginin doğruluğunun, hangi sözün hangi şaire ait olup olmadığının bile bilinemediği bir mecraya çekilmekte ve edebiyat, sadece popülerlik kazanan, ticarete dönüşen, niteliksizleşen bir hal almaktadır. Asıl nitelikli olan kitaplar, ikinci planda kalmaktadır. Ancak geleceğe popüler olan değil; nitelikli olan kalacaktır.”

Yrd. Doç. Dr. Taner Namlı ise, “ Günümüzde sadece bir internet sitesinde 55 bin şair ve 1 milyon şiir var. Bunlar çok uçuk rakamlardır. Bunlardan kaç tanesi gerçekten şairdir ve nitelikli eserler veriyor?  Medyanın bizi nasıl empati felçliğine sürüklediğini şu örnekle açıklayalım: Yanımızda bir bomba patlasa ömür boyu unutamayız; ancak televizyonda ya da internette her gün bu tür bomba, cinayet vs. haberler görmemize rağmen hemen unutuyoruz” diyerek medyayla gerçek hayat arasındaki farktan bahsetti. Namlı, medyanın bizi kökten değiştiremeyeceğine, sadece nitelikli kitapların hayatımızda değişikliğe yol açabileceğine değindi.

Panel, izleyicilerden gelen soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.

3 1 11 10 9 8 7

 

 

 

Check Also

külliye 99 Kapak Sırt ve Reklam

“Edebiyatımızda Fütüvvet ve Ahilik” Dosya Konulu Yeni Sayımız Yayınlandı

“Edebiyatımızda Fütüvvet ve Ahilik” dosya konulu yeni sayımız yayınlandı. Yeni sayımıza katkı veren yazarlarımız şunlardır. …

Bir Cevap Yazın