Home / Haberler /  “Vakıf Medeniyeti ve Kudüs” Paneli Yapıldı

 “Vakıf Medeniyeti ve Kudüs” Paneli Yapıldı

İzzetpaşa Vakfı tarafından Vakıflar Haftası kapsamında Prof. Dr. Zekeriya Kurşun ve Ali İhsan Aydın’ın konuşmacı olarak katıldıkları “Vakıf Medeniyeti ve Kudüs” konulu bir panel gerçekleştirildi.

panel8 – 14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen hafta kapsamında “Vakıf Medeniyeti ve Kudüs” konulu bir panel tertiplendi.

Panele Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Prof. Dr. Zekeriya Kurşun ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Tarih Bölümünden Araştırma Görevlisi Ali İhsan Aydın konuşmacı olarak katıldılar.

Panelin açılışında bir konuşma yapan İzzetpaşa Vakfı Başkanı Prof. Dr. Necip İlhan vakıf olarak Elazığ’ın sosyal ve kültürel bütün faaliyetlerine katkı sağladıklarını, Vakıflar Haftasında Prof. Dr. Prof. Dr. Zekeriya Kurşun ile aynı üniversiteden Araştırma Görevlisi Ali İhsan Aydın’ı panele konuşmacı olarak davet ettiklerini kaydetti. İlhan, İslam’ın Mekke’de ilk tebliğ edildiği günlerde inananların namazlarını Mescid-i Aksa’ya yönelerek kılmalarının, İslam’ın ilk kıblesinin bulunduğu Kudüs şehrinin önemini açıkça gösterdiğini, Hz. Peygamber’in “Ziyaretler ancak üç mekâna yapılır. Mekke’deki Mescidu’l-Haram’a, Medine’deki mescidime ve Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya” buyurduğunu da hatırlatarak, panelin Kudüs’ün zihnimizdeki yeri yeniden hatırlatması açısından faydalı olacağını belirtti.

Panelde daha sonra Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Prof. Dr. Zekeriya Kurşun ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Tarih Bölümünden Araştırma Görevlisi Ali İhsan Aydın Kudüs ve Vakıflar konusunda bilgiler verdiler.

Panelin ardından İzzetpaşa Vakfı Başkanı Prof. Dr. Necip İlhan Prof. Kurşun’a bir plaket ve Bizim Külliye Dergisi takdim etti.

 

Check Also

külliye 99 Kapak Sırt ve Reklam

“Edebiyatımızda Fütüvvet ve Ahilik” Dosya Konulu Yeni Sayımız Yayınlandı

“Edebiyatımızda Fütüvvet ve Ahilik” dosya konulu yeni sayımız yayınlandı. Yeni sayımıza katkı veren yazarlarımız şunlardır. …

Bir Cevap Yazın