Home / Haberler / İzzetpaşa Vakfının Eğitim Yatırımları Sürüyor

İzzetpaşa Vakfının Eğitim Yatırımları Sürüyor

3d yurtBir cami vakfı olmasına rağmen kurulduğu günden buyana Elazığ’ın eğitimi ile sosyal ve kültürel faaliyetlerine önemli katkılar sağlayan İzzetpaşa Vakfı halen 320 kapasiteyle yükseköğrenim alanında önemli bir barınma imkânı sunan Kız Yurdunun kapasitesini üç katına çıkarmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İzzetpaşa Vakfı Başkanı Prof. Dr. Necip İlhan vakıf olarak eğitim alanında yeni hedeflere doğru ilerlemeye devam edeceklerini belirterek şunları söyledi, “1974 yılından bu yana İzzetpaşa Vakfı olarak varlık amacımız olan İzzetpaşa Camisini korumak ve yaşatmak misyonunun yanında Elazığ’a çok önemli eğitim, kültür, sanat ve yardım faaliyetleri de yapmaktayız. Vakıf olarak ülkemizin gençlerinin eğitim ve barınma imkanlarının artırılmasının geleceğimiz açısından önemli olduğu düşüncesinden hareketle bir kompleks olarak yapmayı planladığımız Yeni Yüksek Öğrenim Kız Yurdunun ikinci etabını da tamamlamayı ve kapasitemizi yükseltmeyi hedeflemekteyiz. Halen 320 öğrenci kapasitesi ile Türk eğitim sistemine kaliteli bir şekilde hizmet sunan yurdumuzun kalan bölümlerini ve spor tesislerini iki yıl içerisinde yapıp bitirmeyi arzu etmekteyiz. İki ana bina, bir idari bina ve toplamda 13.900 m2 kapalı alandan oluşacak olan ikinci etap inşaatımız için temel kazı çalışmaları başlamıştır. Çok kısa bir süre içerisinde bu alanımızda temel atma töreni yaparak inşaatımıza başlayacağız. Hedeflediğimiz kısımların tamamlanması ile birlikte Vakfımıza ait Yüksek Öğrenim Kız Yurdumuz toplam 1.022 öğrenci kapasitesine ulaşacak, sosyal donatıları, camisi, alışveriş kısımları ve spor üniteleri ile ülkemizin alanında örnek tesislerinden biri olacaktır”.

 

Check Also

külliye 99 Kapak Sırt ve Reklam

“Edebiyatımızda Fütüvvet ve Ahilik” Dosya Konulu Yeni Sayımız Yayınlandı

“Edebiyatımızda Fütüvvet ve Ahilik” dosya konulu yeni sayımız yayınlandı. Yeni sayımıza katkı veren yazarlarımız şunlardır. …

Bir Cevap Yazın