Home / Haberler / İzzetpaşa Vakfından ABD’nin Kudüs Kararına Kınama

İzzetpaşa Vakfından ABD’nin Kudüs Kararına Kınama

kudusABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını açıklamasını kınayan bir açıklama yapan İzzetpaşa Vakfı Başkanı Prof. Dr. Necip İlhan kararın bölgede uzun yıllar kan ve gözyaşına neden olabileceğine dikkat çekerek kararı kınadı.

İzzetpaşa Vakfı Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan İzzetpaşa Vakfı Başkanı Prof. Dr. Necip İlhan açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “ABD Başkanı Donald Trump’ın Ortadoğu barışına darbe vuracak bir açıklama yaparak Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını İzzetpaşa Vakfı olarak kabul etmiyoruz.

ABD’nin büyükelçilik binasının Kudüs’e taşıma kararı Ortadoğu barışına vurulmuş bir darbedir. Bu karar uluslararası hukukun ve ilgili BM Kararlarının açık bir ihlalidir. Bu hatadan bir an önce dönülmeli ve karar geri alınmalıdır.

Kuruluş amacı bir mabedi korumak ve yaşatmak olan İzzetpaşa Vakfı Yönetim Kurulu olarak, Hz. Ömer’den buyana her türlü mabette inananların ibadetlerini huzur ve güven içerisinde yerine getirdikleri, ilk kıblemiz, Hz. Peygamberin Miraca çıktığı Mescidi Aksa’nın bulunduğu Kudüs Filistin toprağıdır. Bu nedenle Kudüs özgür olmalı ve özgür Filistin’in başkenti olmalıdır”

Check Also

külliye 99 Kapak Sırt ve Reklam

“Edebiyatımızda Fütüvvet ve Ahilik” Dosya Konulu Yeni Sayımız Yayınlandı

“Edebiyatımızda Fütüvvet ve Ahilik” dosya konulu yeni sayımız yayınlandı. Yeni sayımıza katkı veren yazarlarımız şunlardır. …

Bir Cevap Yazın