Home / Haberler / Yayın Yönetmenimiz Nazım Payam Okur Yazar Buluşmasına Katıldı

Yayın Yönetmenimiz Nazım Payam Okur Yazar Buluşmasına Katıldı

3 4 6 10 11 12 13 15 17 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca desteklenen bir proje kapsamında Elazığ Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Okur-Yazar Buluşmaları’ etkinliği Korgeneral Hulusi Sayın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlendi.

Şiir ve Edebiyat konulu etkinliğe Edebiyatçı-Yazar Nazım Payam, Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan, Korgeneral Hulusi Sayın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kamil Çakılcıoğlu, öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Programda konuşan Okul Müdürü Kamil Çakılcıoğlu edebiyat alanında öğrencilerin birikim ve donanımını artırmak adına sürekli farklı programlar düzenlendiğini ve Elazığ Belediyesi’nin de kendilerine destek sağladığını aktardı.

Elazığ Belediyesi olarak şehrin kültür-sanat alanında gelişim göstermesi için Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın talimatları doğrultusunda belirli periyotlarda yazar, şair ve edebiyatçıları hemşerilerimizle buluşturduklarını kaydeden Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan ise donanımlı bir gençlik yetiştirmek adına belediye olarak gerekli bütün imkânları sağladıklarını, bu doğrultuda kültür, sanat ve edebiyat alanında hayatımıza yön veren yazarları öğrencilerle buluşturmaya devam edeceklerini söyledi.

Gençlerle söyleşi gerçekleştirmenin kendisi için ayrı bir heyecan ve mutluluk ifade ettiğini belirten Edebiyatçı-Yazar Nazım Payam bu imkânın oluşmasında Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın katkısının büyük olduğunu ve bu anlamda kendisine teşekkür ettiğini açıkladı.

Kendisinin de uzun yıllar bu okulda görev yaptığını ve emekliye ayrıldığını anlatan Payam, Sait Faik’in dediği gibi “Yazmasam çıldırırdım” sözüne diikat çekti ve yazma ideallerini hayata geçirmek ve Bizim Külliye Dergisini daha da yeşertmek adına kendisini tamamen bu yola adadığını söyledi.

Bizim Külliye Dergisinin bugün edebiyat dergiciliği denildiğinde ülkemizde öne çıkan birkaç dergiden biri olduğunu anlatan Payam, uzun emekler sonucu bu noktaya gelen Bizim Külliye’nin önemli ödüller kazandığını da sözlerine ekledi.

Program sonunda öğrencilerin edebiyat ile alakalı fikir ve görüşlerini değerlendiren Nazım Payam, daha sonra kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı, öğretmenlerle de bir araya gelerek kitaplarını imzaladı.

Bir Cevap Yazın