Home / Haberler / İzzetpaşa Vakfının Tarihi“150 Yıllık Tarihimiz” Adlı Eserde Toplandı

İzzetpaşa Vakfının Tarihi“150 Yıllık Tarihimiz” Adlı Eserde Toplandı

İzzetpaşa Vakfının 150 yıllık tarihinin anlatıldığı “150 Yıllık Tarihimiz” adlı eserin tanıtım toplantısı yapıldı.

İzzetpaşa Vakfı tarafından yayınlanan eserin tanıtım toplantısı İzzetpaşa Vakfı Taziye Evinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, kamu kurum ve kuruluşları ile STK’ların temsilcileri, İzzetpaşa Vakfı Yönetim Kurulu ve Üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılışında bir değerlendirme yapan İzzetpaşa Vakfı Başkanı Prof. Dr. Necip İlhan, “İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olanıdır, malın en hayırlısı Allah yolunda harcanandır, vakfın en hayırlısı da insanların en çok duydukları ihtiyacı karşılayandır. Bu düsturdan hareketle 1975 yılında yine Elazığ eşrafının bir araya gelerek Elazığ İzzetpaşa Vakfı kurulmuştur. Vakfımız kuruluşundan buyana temel amacı İzzetpaşa Camisinin eksikliklerini gidermek, İzzetpaşa Camisini onarmak ve diğer camilerin de yapım ve onarım işlerine destek olma şeklinde faaliyetlerini sürdürmüştür” dedi. İlhan konuşmasında daha sonra İzzetpaşa Vakfının diğer eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetleri hakkında bilgiler vererek “150 Yıllık Tarihimiz” adlı kitapta anlatıldığı gibi vakfın önemli hizmetlerinin kamuoyuna anlatılması adına hazırlanan kitabın önemli olduğunu söyledi.

Kitabın yazarı ve İzzetpaşa Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ise, “Vakfımızın 150 yılı bulan ve bölük pörçük bilgileri bir araya toplayarak, bire bir kurucu üyelik yapmış insanlarla görüşerek, vakfımızda bulunan ve muhtelif bilgi kaynaklarını bir araya getirip yönetim kurulu kararlarını, tutanakları, belgeleri toplayıp bir kitapta araya getirdik. Bu çalışma bir kitaptan ziyade daha çok belgesel arşiv niteliğini alan bir çalışma olmuştur. Bizim Külliye Dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Nazım Payam’ın da çok büyük destekleri ve katkılarıyla eserimiz ortaya çıkmış oldu” şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya’da, “Vakıf, vakfedenin mülkünü hali hayatta iken sevabı kendine dönmek üzere kamunun hizmetine sunduğu bir hayri hizmettir. Vakıf yani vakfeden bu vakfı yaptıktan sonra, bu mülkünü vakfettikten sonra ahirete kadar, kıyamete kadar, hesap gününe kadar onun hanesine devamlı sevap gidecektir” diye konuşarak İzzetpaşa Vakfının çalışmalarından övgüyle bahsetti.

Konuşmaların ardından Kuranı Kerim tilaveti okundu ve “150 Yıllık Tarihimiz” adlı eserin dağıtımı yapıldı.

6 5 23

Check Also

külliye 99 Kapak Sırt ve Reklam

“Edebiyatımızda Fütüvvet ve Ahilik” Dosya Konulu Yeni Sayımız Yayınlandı

“Edebiyatımızda Fütüvvet ve Ahilik” dosya konulu yeni sayımız yayınlandı. Yeni sayımıza katkı veren yazarlarımız şunlardır. …

Bir Cevap Yazın