Home / Haberler / BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN MÜCAHİT YANILMAZ’A Teşekkür Mektubu

BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN MÜCAHİT YANILMAZ’A Teşekkür Mektubu

Sayın Başkanım,

Bizim Külliye dergisi, kültür-sanat dergileri kervanına 1999’un Nisan’ında katıldı. Hamisi İzzetpaşa Vakfı, mekânı Elazığ’dı. Yirminci yılımızı doldurmak üzereyiz. Ne hamimiz ne de mekânımız değişti. Ancak yazar ve şairlerimizin verdiği enerjiyle sesimizi Türk Dili ailesi mensuplarına, Türkçe konuşulan diyarlara ulaştırdık. Bunun açık kanıtı 2007’de Türki­ye Yazarlar Birliği’nce, 2008’de Balkan Aydınlar ve Yazarlar Birliği’nce yılın dergisi seçilmemizdir. Yine 2015’te TÜRKSAV’ın düzenlediği 19. Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödül­leri’nden biri Bizim Külliye’nindi. Aynı yıl 7. İstanbul Edebiyat Festi­vali’nde “İstikrarlı ve Kaliteli” yayınlarımızdan ötürü Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi ve İstanbul Belediyesi Kültür A.Ş.’ince Şeref Beratı sunuldu.

İlk başladığımızda sayfa adedimiz 52’ydi. Şimdiler 144’lerdeyiz.

Kuşkusuz taze ekmek kokusu aç insanı nasıl fırına çekerse edebiyatçıyı, edebiyatseveri de dergiler çeker. Bu husustandır ki yetenek ışıltısını sızdıran küçük soluklara da kucak açtık. Her sayımızda otuz/ kırk yazarımızdan onu/ on beşi Elazığlı genç kalemlerdir. Gelecekte, edebiyat tarihimizde Elazığlı isimlerin artışını göreceğinizi umuyoruz.

Ayrıca dergicilik tecrübesine dayanarak Elazığ’da sanat-edebiyat atmosferini güçlendirmek ve alanını genişletmek için Bizim Külliye Saati programı ile Fırat Tv’de yerimizi aldık.

Sayın Başkanım,

Tabii uğraşımız dâhilinde zaman zaman kimi sivil örgütlere, kurumlara da sanat- edebiyat etkinlik tekliflerimiz oldu. Ama ya reddedildik ya da yaptıkları müdahaleyle rotasını değiştirip içini boşalttılar. Elbette bizim fikri olarak kapalı olduğumuz alanlar vardır. Fakat çalışmalarımızı siyasi iddiaların üstünde tuttuk. Sanatın, edebiyatın derleyici, koruyucu ve uzlaştırıcı yönünü önceledik.

Belediye Kültür Danışma Kurulu’na seçilmemiz nedeniyle şahsınıza tekliflerimizi beş maddeyle sunduk:

  • Süreklilik arz edecek “Dede Korkut Hikâye Yarışması” düzenlemek.
  • “Şehir Kültürü, Kültürlü Şehir” sempozyumu düzenlemek.
  • “Edebiyat Atölyesi” açmak.
  • Elazığ’ın ihtiyacı olan “Sanat Sokağı”nı hayata geçirmek.
  • Elazığlı yazarların yıl içinde yayınladıkları eserleri satın alarak okul ve kütüphanelere dağıtımını sağlamak.

Bu tekliflerimizi makamınızda, dikkatle gözden geçirip sorularınızla detaylandırdınız. Teşvik ve teşekkür ettiniz, desteklerinizi esirgemeyeceğinizi belirttiniz.

“Dede Korkut Hikâye Yarışması”nın projesini istediniz. Bu hafta itibariyle 1. Dede Korkut Hikâye Yarışması’nı ortaöğrenim öğrencileri ve yetişkinler olmak üzere iki kategoride sonuçlandırmış bulunuyoruz.

“Şehir Kültürü, Kültürlü Şehir” Sempozyumu, Türkiye Yazarlar Birliği’nin iştirakiyle 5-7 Ekim’de 34 bilim insanı ve sanatçının katılımıyla gerçekleştirilecek. Konuşanıyla, dinleyeniyle şehrimizin imkânlarını arayacağız.

Yarışmaya katılan hikâyelerden ilk on ikisi ile sempozyum metinleri ayrı ayrı kitaplaştırılacak. Sanırım iki eser de anlam katlarıyla hacimli olacaktır.

“Edebiyat Atölyesi” teklifimiz, onayınızla Danışma Kurulu’nda imzaya açıldı.

Sanat Sokağı’nın da yakın zamanda gerçekleşeceğini umuyoruz. Çünkü arayışlarınızın sürdüğünü biliyoruz.

Elazığlı yazarların yıl içinde yayınladıkları eserleri Kültür ve Basın müdürünüz tarafından toplanmaktadır.

Sayın Başkanım,

Ufkunuz, şehrimizin ufkudur. İkramınız, şehrimize ikramdır. Geleneğimiz böyle der. Adımladığınız yol, tuttuğunuz el, okşadığınız baş, tebessüm ettiğiniz yüz şehrimizin hayrınadır. Hayırsızlara kızgınlığınız da öyle. Şehrimizin edebiyat ve kültür hayatı için sunduğumuz tekliflere makul, samimi alakanız için size müteşekkirim. Hayır bekledik, hayır bulduk.

Bir şey daha; Hikâye Yarışması’na konulan “Elazığ Belediyesi Bizim Külliye dergisi işbirliğiyle” ibaresi ve yarışma sonucunun duyurulacağı basın toplantısına Bizim Külliye dergisinin küçücük salonunu tercihiniz, değerbilirliğinizden. Hizmet için ayağa kalkanlara engin muhabbetinizden.

Sayın Başkanım, bu açık teşekkürüm, gönül borcumdandır.

Saygılarımla.

Nazım Payam

Bizim Külliye Dergisi

Genel Yayın Yönetmeni

 

Check Also

külliye 99 Kapak Sırt ve Reklam

“Edebiyatımızda Fütüvvet ve Ahilik” Dosya Konulu Yeni Sayımız Yayınlandı

“Edebiyatımızda Fütüvvet ve Ahilik” dosya konulu yeni sayımız yayınlandı. Yeni sayımıza katkı veren yazarlarımız şunlardır. …

Bir Cevap Yazın