Home / Haberler / Dede Korkut Hikâye Yarışması Ödül Töreni ve Günümüz Türk Hikâyeciliği Paneli

Dede Korkut Hikâye Yarışması Ödül Töreni ve Günümüz Türk Hikâyeciliği Paneli

1 2 3 4 5 6 7 8Elazığ Belediyesi ve Bizim Külliye Dergisi tarafından gerçekleştirilen “1. Uluslararası Dede Korkut Hikaye Yarışması” ödül töreni ve “Günümüz Tük Hikayeciliği” konulu panel yapıldı.

1.Uluslararası Dede Korkut Hikâye Yarışması’nda dereceye girenlere Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle ödülleri verildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere Başkan Mücahit Yanılmaz tarafından bisiklet hediye edildi.

Ödül töreni sonrası program “Günümüz Tük Hikâyeciliği” konulu panel ile devam etti. Bizim Külliye Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nazım Payam’ın koordinatörlüğünde, Şair ve Yazar Bahtiyar Arslan, Öykü Yazarı Necip Tosun ve Edebiyatçı-Yazar Şerif Aydemir panelde konuşmacı olarak yer aldı. Panelde Türk hikâyeciliğinin geçmişi ve geleceği ile yeni neslin edebiyata bakışı hakkında katılımcılara bilgiler aktarıldı.

İlk olarak Birinci Uluslararası Dede Korkut Hikâye Yarışması hakkında bilgiler veren Bizim Külliye Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nazım Payam, Dede Korkut’un Dede Korkut’un kimliği, edebiyatımız içerisindeki yeri ve önemi ile kitabında yer alan hususlar hakkında bilgi verdi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise “2018 yılının başına geldiğimizde, toplam 630 civarında kültür sanat etkinliği yapmışız. 2018 yılını kültür ve sanat yılı ilan ettik. Dedik ki kültür- sanat etkinliğinin daha fazlasını sadece 2018 de yapacağız. Şuana kadar yaptığımız kültür sanat etkinliklerimiz bin 300’ü geçmiş. Biz sadece 2018 yılında, 640’ın üzerinde etkinlik yapmışız ve etkinliklere devam ediyoruz. Bu etkinliklerin bir diğer farkındalığı ise bütün etkinliklerimizi hemen hemen paydaşlarımız ile birlikte yapıyoruz. Bir dernek, kurum, kuruluş, oda ve benzeri yerler bizim bir paydaşımız oluyor. Bu da birlikte çalışma kültürünün de çok önemli bir yansımasıdır. Bugünkü etkinliğimiz ise yine birlikte çalıştığımız Bizim Külliye Dergisi’nin yetkilileri ile aynı zamanda belediyemizin kültür ve sanat danışma kurulu ekibi ile birlikte uzun bir çalışma süreci alan Dede Korkut Hikâye Yarışmasıdır”. Günümüz gençliği yazmıyor ve konuşmuyor. Günümüz gençliği sanal âlemde yaşıyor. Sosyal medya üzerinden üç tane çarpık kelimeyi yan yana getirdiği zaman konuştuğunu ve yazdığının zannediyor. İmla kurallarını bilmiyor. Çünkü günün modası, artık kelimeleri tam yazmaya gerek yok. Nasıl olsa karşıdaki beni anlıyor deyip, kelimelerin özünü yok ediyor. Kelimeler olmazsa medeniyet olmaz. Konuşma olmazsa insanlar iletişim içinde olamaz. Yazmak da olmazsa gelecek nesillere miras bırakamayız. Yazmaya götüren yol ise insanın hayali, şiirleri ve hikâyeleridir. Gelecek nesillere günümüzü anlatan donelerdir. Kurduğunuz hayalleri hikayeleştirin. Hiçbir şey yazamıyorsanız, günlük yazın. Akşam eve gittiğinizde yazın. Mümkünse teknolojik aletlerle değil, elle yazın. Yazın ki gelecek nesillere yazma kültürü olan, yaşadığını anlatabilen, gelecekle ilgili hayal kurabilen ve bu hayalini gerçekleştirebilmek için mücadele eden bir nesil hâkim olsun. Biz güzel bir coğrafyadayız. Elazığ bu güzel coğrafyanın öznesinin olduğu bir ildir. Tarih boyunca sadece Elazığ’a veya ülkemize değil dünyada söz sahibi olmuş olan yazarlarımız, şairlerimiz olmuş. Şairlerimizin şiirleri belki de en zor olduğumuz dönemlerde kahramanlık şiiri olarak karşımıza çıkmış ve yazarlarımızın makaleleri ve hikâyeleri önderlik yapmıştır. Bütün bunları topladığımızda karşımızda bu bölgenin kültürü çıkmaktadır. Biz, Birinci Dede Korkut Hikâye Yarışmasını başlattık. İnşallah bunun devamı gelecektir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri, jüri üyelerine plaketleri ve katılan tüm öğrencilere bisikletleri hediye edildi.

 

Check Also

“Korku ve Umut” Dosya Konulu Yeni Sayımız Yayınlandı

101. sayımızı duyguların en baskını “Korku ve Umut” dosya konulu yeni sayımız yayınlandı. Yeni sayımıza …

Bir Cevap Yazın