Prof. Dr. Necip İlhan “Bizim Külliye Dergisi fikir dünyasına önemli katkı sağlamaktadır”
İzzetpaşa Vakfında yapılan genel kurulun ardından yeni yönetim kurulu kamuoyuna açıklandı. Vakıf Başkanlığına seçilen Prof. Dr. Necip İlhan vakıf olarak önemli proje ve hizmetleri hayata geçirmeye devam edeceklerini kaydetti.
16 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilen İzzetpaşa Vakfı genel kurulunun ardından listesi seçimleri kazanan Prof. Dr. Necip İlhan bugün bir basın toplantısı düzenleyerek yeni yönetim kurulunu kamuoyuna tanıttı, amaç ve hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Nihat Eriş’e Hizmetleri İçin Teşekkür Ediyorum
Prof. Dr. Necip İlhan yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi “İzzetpaşa Vakfı 1975 yılında kurulmuş bir vakıftır. Bu vakfın kuruluşuna emek vermiş büyüklerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Vakfa hizmet eden büyüklerimize de hizmetleri için teşekkür ediyoruz. Vakfın kuruluşundan buyana içerisinde bulunan ve 21 yıldır başkanlığını yapan Sayın Nihat Eriş aldığı oy oranıyla yönetim kurulunda yer almaya hak kazanmasına rağmen kendi talebiyle istifa ederek görev almamıştır. Sayın başkanımız bu durumun bir bayrak yarışı olduğunu belirtmiştir, kendisine bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum.
Amacımız Bayrağı Daha İleri Noktalara Taşımak
İzzetpaşa Vakfı Elazığ’ın en önemli vakıflarından biri olarak ilimizin sosyal ve kültürel hayatına çok önemli katkılarda bulunmuştur. Bizler vakfın bu misyonunu bilerek yeni dönemde bu göreve talip olduk. Yapacaklarımızla Elazığ’a, ülkemize ve toplumumuza faydalı olmayı arzu etmekteyiz. Yeni yönetim olarak kısa ve uzun dönemde yapacaklarımız bulunmaktadır. Temel hedefimiz teslim aldığımız bayrağı daha ileri noktalara taşımaktır.
Elazığ Halkıyla Bütünleşmek İstiyoruz
Vakfımız yaptığı hizmetler ile ülkemizde bilinen vakıflardan biridir. Yeni dönemde yapacaklarımızla Elazığ halkıyla bütünleşmek istiyoruz. Elazığ halkının talepleri ve ilimizin öncelikleri doğrultusunda çalışmalarımızı devam ettireceğiz.
Vakıf Hizmetlerinde Allah Rızası Aranmalıdır
Vakıflar hayır kurumları olarak zenginle fakirin buluştuğu ortak noktalardır. Vakıflarda yapılan hizmetlerde daima Allah rızası aranmalıdır. Bu özellikleri ile vakıflar tarihte önemli bir yer arz etmektedir. İslamiyet’ten, Osmanlı’ya ve günümüze kadar önemli işlevler üstlenmişlerdir. Vakıflar vebal olan yerlerdir. Bizde bu misyona uygun olarak çalışmalarımıza ve hizmetlerimize devam etmeyi planlamaktayız.
Vakıfların Amaçları Doğrultusunda Yönetilmesi Gerekmektedir
Vakıfların amaçları doğrultusunda ve usulüne uygun olarak yönetilmesi gerekmektedir. Bu sebeple vakfımızın da kurumsal bir yapıya kavuşturulmasını ve harcamaların kontrol altında gerçekleştirerek toplumla bütünleşmiş bir vakıf olmasını istemekteyiz. Bu amaçlarla aday olduk ve kongrede bizleri destekleyen üyelerimizin teveccühü ile seçildik. Bu sebeple desteklerini esirgemeyen genel kurul üyelerimize teşekkür ediyorum.
Bizim Külliye Fikir Dünyasına Önemli Katkı Sağlamaktadır
Vakfımızın en önemli faaliyetlerinden biri ülkemizin kültür hayatına çok önemli katkılar sağlayan Bizim Külliye dergisidir. Bizim Külliye 1999 yılından buyana 17 kesintisiz yayını ile ülkemizin kültür ve sanat dünyasına kendisini kabul ettirmiştir. Dergimizin bugünlere gelmesinde emeği geçenlere ve özellikle Yayın Yönetmenimiz Nazım Payam’a teşekkür ediyorum. Bizim Külliye Dergisi yayın ve kültürel faaliyetleri ile toplumsal meselelere, ülkemizin fikir dünyasına önemli katkılar sağlamaktadır. Bunun kanıtı olarak ulusal ve uluslararası çok sayıda ödül alarak bu başarısını kanıtlamıştır.
Vakfımız Kaynaklarını İnsanlığın Hizmetine Geri Döndürmektedir
Vakfımızın çok sayıda sosyal faaliyetleri de bulunmaktadır. Vakfımız kurulduğu günden buyana var oluş amacı olan İzzetpaşa Camisinin her türlü bakım ve onarımı ve korunması yanında yine cami müştemilatında yer alan dükkânlar, gasilhane, otopark ve umumi WC’nin işletilmesi gibi gelir kaynaklarından elde ettiği kaynağı yine insanlığın hizmetine geri döndürmektedir. Yükseköğrenimde okuyan öğrencilere burs vermekte, fakir ve düşkün insanlara desteğini sürdürmektedir.
Vakfımızın önemli hizmetlerinden biri Altın Yunus Kız Öğrenci Yurdudur. Yurdumuz bugün Yurt-Kur Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerine devam etmekte ve yurt 250 öğrencisi kapasitesine sahiptir. Yurt alanında vakfımızın proje ve geliştirme faaliyetleri devam edecek ve taahhüt edilen kısımlar süreç içerisinde tamamlanacaktır.
Vakfımızın bundan sonra Elazığ halkının destekleriyle çok önemli hizmetler yapmaya devam edeceğini ümit ediyorum”.
Yapılan kongre sonucunda Vakıf yönetim kurulu şu şekilde oluştu, Başkan Prof. Dr. Necip İLHAN, 2. Başkan Seyfullah DEMİREL, Katip Üye Aydın ARSLAN Üyeler Şinasi ELÇİ Reşit EFLATUN, Selami KAZEZ ve Prof. Dr. Erhan AKIN. Vakıf Genel Sekreteri ise Mustafa YALÇIN oldu.
Denetleme kurulu, Kazım DEMİREL, Selahattin PAMUKÇU ve Tevfik Fikret SAVCI’dan oluştu.
Danışma kurulunda ise şu isimler yer aldı, Peyami GÜNGÖR, Şuay ALPAY, Tahir ÖZTÜRK, Süleyman SELMANOĞLU, Prof. Dr. Arslan ARDIÇOĞLU, Mithat ÇOŞKUN, İbrahim DEMİREL, Ahmet EFLATUN, Hulki HOŞAĞASI, Prof. Dr. Yavuz İLHAN, Ahmet Reşat İSPİR, M.Naci ONUR, Nuri ÖNAL, Suat ÖZTÜRK ve Yümnü Saatçi.