Elâzığ’da başlatılan Öğretmen Akademileri, Edebiyat Akademisi ile devam etti. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Şaban Sağlık’ın katıldığı akademi programında “Yazma Becerisi Kazandırmak” konusu ele alındı.
Milli eğitim bakanlığı tarafından, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek ve uzmanlık alanlarına katkı sağlamak amacıyla açılan öğretmen akademilerinin Elâzığ’daki eğitimleri sürüyor.
İzzetpaşa vakfı destekleriyle düzenlenen Edebiyat Akademilerinin 12. Hafta programında “Yazma Becerisi Kazandırmak “ konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Sağlık katıldı.

Edebiyat Öğretmeni ve Yazar Murat Alp, edebiyat akademilerinin edebiyatseverler için bir liman olduğunu ve motivasyonlarını arttırdığını belirterek: “biz uzun yıllardır Elazığ’da bir edebiyat mağfiri oluşturmak için çabalarımız vardı. Bu anlamda belki somutlaştırılan bazı projelerde vardı ama biz öğretmen akademisi ile bunun kendiliğinden oluştuğunun idrakine vardık. Cuma günleri gerçekten edebiyat severler için bir liman oldu.” Dedi.

İzzetpaşa Vakfı yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. Necip İlhan, yazma becerisinin önemine değinerek konferansın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek: “İzzetpaşa Vakfı bugüne kadar yapmış olduğu dini hizmetler, ibadet hizmetlerine katkılar, sosyal hizmetler ayrıca yüksek öğrenime yaptığı katkılar, eğitime verdiği katkılar, öğrenci bursları ve diğer katkılarla adeta ülkemizin gözbebeği olan bir vakıf. Bu konferansa burada düzenlenmesini sağlayan il müdürlüğümüze, değerli arkadaşlarımıza, Bizim Külliye Dergisi’ne ve Türkiye Yazarlar Birliği’ne teşekkür ediyorum.” dedi.

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, öğretmen akademilerinin istedikleri karşılığı bulduğunu söyleyerek kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.
Müdür Yiğit konuşmasında: “bir irade ortaya koyuyoruz bir çalışma ortaya koyuyoruz. Bizleri kucaklayan o kadar hocalarımız oldu ki her hafta biz acaba nereyi tercih etsek demeye başladık. Ne kadar doğru iş yaparsanız o kadar doğru destekçileriniz olur. Bu şehrin genetiğinde olan bir kültürü tekrardan hayata geçirmek inşallah nasip olur devam eder. Bu bir başlangıçtı.” Dedi.

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Sağlık, okuma ve yazmanın bir süreç, medeniyet ve kültür meselesi olduğunu söyleyerek: “niye yazma alışkanlığımız yok? Neden üşeniyoruz? Yazmak için zaman lazımdır, düşünmek lazımdır. En önemlisi bir eğitimdir. Yazma eğitimi her eğitim gibi bununda bir süreç olduğunu, yazmak anda öğretilemez. Her yazmanın malumdur arka planında kuvvetli bir okuma biriktirme işi vardır.” dedi.

